75 jaar vrijheid Capelle foto in Ravottia

75 jaar vrijheid Capelle in de krant en radio

Vandaag staat 75 jaar Vrijheid Capelle in het AD Rotterdam Oost met het project 75 jaar vrijheid Capelle! En vorige week in de IJssel en Lekstreek. En zaterdag 2 mei op Radio Capelle.

De foto van het Algemeen Dagblad is genomen in het Schollebos. Specifiek: in het labyrinth van speelbos Ravottia. Fotograaf Jan Kok maakte daar een mooie panoramafoto van ons, de initiatiefnemers. Dat was wel lastiger dan normaal in verband met de anderhalve meter afstand. Journaliste Kim Visbeen interviewde Wanja en mij, ook op afstand, beeldbellend.

Vorige week stonden we in de andere krant met 75 jaar vrijheid Capelle:

75 jaar vrijheid Capelle artikel in IJssel en Lekstreek
75 jaar vrijheid Capelle in de krant IJssel en Lekstreek

Op 2 mei op 10 uur om 42ste minuut werd er een Radio-item aan gewijd. Terug luisteren kan op http://radiocapelle.nl/gemist/.

75 Jaar vrijheid Capelle

De groeiende digitale vrijheidsboom, is een Coronaveilige ontmoetingsplek voor en door Capellenaren. De boom zal in aanloop naar 5 mei groeien naarmate mensen meer selfies en vrijheidsteksten delen:

  • rond de wortels van de bomen verzamelen de Capelse voeten,
  • naast de stam zijn gedachten over vrijheid te lezen en
  • naast de bladeren de selfies.
Illustratie van een boom waarbij het bladerdek Capelle van bovenaf is
Illustratie van Janna Kool waarbij een boom te zien is met kenmerkende voorwerpen en gebouwen van Capelle

Het bladerdek is Capelle van bovenaf, gekanteld naar het westen. De wijken Schollevaar, Middelwatering, Oostgaarde, Schenkel, Fascinatio, Rivium en Capelle West zijn te zien. Met in elke wijk een of meer kenmerkende voorwerpen of gebouwen.

Zie het project online op: 75jaarvrijheidcapelle.nl