Illustratie blog

Infobord: werking van waterberging geïllustreerd

0

Schiedam en Hoogheemraadschap van Delfland werken hard aan een goede omgang met klimaatverandering zoals bijvoorbeeld: extreme regenbuien. Het visualiseren van twee ingenieuze waterprojecten op de informatieborden die ernaast staan, is in deze mijn bijdrage.

 lees meer

Welke kleur past het beste bij Piet?

0

Ook een punthoofd van de pietendiscussie?
Neem het heft in eigen hand!
 lees meer

Illustratie combinatie

0

Veel combinaties met illustratie werken versterkend. Zoals de tekening voor Laurrence, de Franse hertaler die ook begeleid in Franse verkoopstijlen.

 lees meer

Dagdromen in de trein

0

Heerlijk wegdromen in het landschap en ondertussen van a naar b. Gister sprak ik het Spoorwegmuseum en zij ‘draaien’ nog steeds, na 10 jaar, mijn Schilderijtreinreis vol enthousiasme.
 lees meer

Nederlandse sporen

0

Vandaag en morgen zijn de spoorwensdagen, de #swd18 op social media. Mensen krijgen een kijkje achter de sporen.
 lees meer

#inktober

0

Oktober is de maand van de inkt, heb ik laatst ontdekt. Op Twitter. Elke dag is een ander thema. Daar hoef je je niet aan te houden, maar ik ben het aan proberen in een klein schetsboek, elke dag een tekening of doodle.
 lees meer

Nieuwe inkt

0

Heerlijk nieuwe inkt, vól potentiële tekeningen!

Groeten uit Gouda

0

Zaterdag 8 april illustreer ik in het meest pittoreske deel van Gouda: Achter de Vismarkt 3a. Iris Loonen Fotografie exposeert tijdens de kunstroute met foto’s en een leuke foto-illustratie-actie!

 lees meer

Zotte film

0

Illustratie in beweging is animatie. En nu voor Djazzo ook nog over interessante materie: zelforganisatie in de zorg. Met als centrale vraag: Hoe lever je kwaliteit?
 lees meer

Lang leve Wikipedia

0

Een donatie gedaan aan Wikipedia. Want ik ben blij met dit project.
 lees meer

Anders denken

0

Phoe, na een enerverend jaar, weer een blogpost op Wereld Denkdag. En wel over de kern van de zaak, van mijn zaak: anders denken. Ofwel creatief denken. Out-of-the-box…?

 lees meer

Biologisch: voedsel van de toekomst of een sprookje?

0

Ja, een groene discussie, altijd interessant! Afgelopen week over biologisch eten:

“…het is onbespoten, lekkerder, gezonder en levert minder CO2 op. Maar niet heus.”: zei Vrij Nederland ruim drie jaar geleden. En nog steeds actueel. Klopt het ook? Bionext reageert: “… de redactie eet veel biologisch. Dat is mooi. Verder bevat het veel vooral storende fouten, of benoemt het juist uitzonderingen die de regel bevestigen.”

 lees meer

Lesideeën voor kinderen

0

Op de Oostenrijkse KiGaPortal staan héél wat ideeën om met kinderen te doen. Voor kinderdagverblijven, kinderopvang, voorschoolse opvang, naschoolse opvang, peuterspeelzalen, kleuterscholen maar ook voor ouders, erg handig.

 lees meer

Warme truien dag

0

5 februari 2016 zetten we de thermostaat 2 graden lager en kleden we ons warmer aan. Dat is het groene idee van Greenchoice. Goed initiatief, al kan dat natuurlijk elke dag.

 lees meer

Theory U

0

Leren door te doen, werkt heel goed maar niet altijd. In de online cursus U.lab heb ik afgelopen maanden geleerd hoe ik de ’emerging future’ kan aanvoelen.
 lees meer

Aandacht voor ADD

0

Moeite met concentreren, hoofd- en bijzaken niet kunnen onderscheiden, vergeetachtigheid… veel nadelen. Gelukkig heeft ADD ook een paar positieve kanten! Anke Welten is journalist en schrijftrainer. Op 20 november a.s. geeft ze de workshop Schrijven met Aandacht.

 lees meer

Urban farming

0

Oogstbare daken, green roofing, stadslandbouw, daktuinen, roofgarden, urban agriculture wordt op veel grotere schaal gedaan dan gedacht. Wereldwijd.

 Lees meer

Helder en groen

0

Heldergroen. Gave naam voor een ontwerp- en communicatieburo, daar word ik wat groen van.
 Lees meer

School of life

0

Filosofie, literatuur, psychologie en kunst… Nadenken over het leven? Ik doe niet anders! Nouja, tekenen natuurlijk ook.

 Lees meer

Frohe kennisbijeenkomsten

0

Vrolijke en bijzondere kennisbijeenkomsten door Rens Frommé. Vorige week had ik een zonnig 1op1-gesprek met hem. Zijn focus op actie en betrokkenheid door de deelnemers viel me op. Heeft u zijn originele werkvormen al ontdekt? Waaronder …

 lees meer