• Home
  • Portfolio
  • Berichten
  • Over
  • Contact
  • Home
  • Portfolio
  • Berichten
  • Over
  • Contact
  • Home
  • Portfolio
  • Berichten
  • Over
  • Contact

Stel uw vraag gerust!




    • Home
    • Portfolio
    • Berichten
    • Over
    • Contact

    Visie over voeding in een illustratieve infographic

    De vraag

    Ontwerp de nieuwe visie over voeding in een illustratieve infographic.

    Voor zorgorganisatie ‘beweging 3.0’ zijn we (Smaak van het Huis) bezig met de implementatie van een nieuwe voedingsvisie. Hierbij staan duurzaam eten en drinken met smaak, gastvrijheid en de cliënt centraal. Echt centraal. Dus we willen graag van de speerpunten van deze nieuwe visie een soort ‘samenvattende’ tekening.

    Tijdens het ontwerpproces ontdekte ik, als ontwerper, dat er in de visie meerdere aspecten van eten naar boven kwamen. Naast de nodige voedingsstoffen is de waarde van eten is ook een onderlinge samenwerking tussen medewerkers, bewoners en elkaar. En je nuttig voelen. Maar ook het hebben van houvast door een vast dagritme. En daarnaast de fysieke oefeningen tijdens het eten. Ook deze onderliggende lagen zitten in de infographic.

    Het resultaat

    Een nieuwe visie over voeding in een illustratieve infographic. Hierin staat beleving centraal. Eromheen zijn alle aspecten van de nieuwe voedingsvisie te zien en te lezen. Dit alles in de huisstijlkleuren van zorgorganisatie beweging 3.0.

    Maartje Vervuurt van Smaak van het Huis zegt:

    “Ze zijn erg blij met jouw tekening, iemand vroeg zelfs of ze het al op mocht hangen op kantoor!”

    Smaak van het Huis gebruikt de infographic in de opleiding voor de medewerkers. Zo leert het personeel over de nieuwe visie en andere werkmethodes. Op de site van Smaak van het Huis is meer informatie over deze nieuwe visie over voeding bij beweging 3.0.

    Voor wie

    Smaak van het Huis en zorgorganisatie Beweging 3.0 gebruiken de infographic om de voedingsvisie te eigen te maken. Daarom is de visuele uitleg van de visie handig in de communicatie naar medewerkers en ook cliënten.

    Meer over Beweging 3.0:

    “Beweging 3.0 is actief op het gebied van zorg, wonen en welzijn in de regio Eemland (Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Eemnes, Hoevelaken, Leusden, Nijkerk, Soest, Woudenberg). Wij bieden wijk- en  gespecialiseerde verpleging bij u thuis, (tijdelijk) verblijf en zorg met en zonder behandeling in onze woonzorgcentra en verpleeghuizen en revalidatiezorg.

    Beweging 3.0 ziet het als haar missie om het leven van bewoners en cliënten en het werk van haar medewerkers zo aangenaam mogelijk te maken.

    Aangenaam leven betekent: betaalbare zorg van goede kwaliteit leveren die aansluit bij wat voor de bewoner en cliënt belangrijk is. Daarbij willen wij optimaal gebruik maken van het sociale netwerk van de bewoner en cliënt. En ondersteuning en zorg bieden die bijdraagt aan het behoud van zelfredzaamheid (waar mogelijk) en de kwaliteit van leven.

    Aangenaam werken betekent: dat de ondersteuning en zorg wordt gegeven door professionals die met hart, ziel en aandacht werken. Zij weten de verbindingen te leggen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat cliënten zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven. En – als dat niet meer gaat – samen te werken met anderen om tot een optimale woon- en leefsituatie te komen. Goede zorg, welzijn en welbevinden staan daarbij centraal.”

    Met wie

    Smaak van het Huis helpt leveranciers, instellingen, cateraars en ziekenhuizen met alle uiteenlopende vragen. Vragen op het gebied van eten en drinken en gastvrijheid in zowel cure en care. Zo (her)schrijven ze de missie en visie op het gebied van voeding. En brengen deze plannen onder de aandacht bij de hele organisatie. Bijvoorbeeld door het geven van presentaties aan gastvrouwen, koks, facilitair managers en de Raad van Bestuur.

    “Eten verbindt!”

    “Wij van “smaak van het huis” vinden dat elke patiënt, cliënt, gast of bewoner dagelijks recht heeft op lekker eten & drinken en gastvrijheid. Dit draagt bij aan een algeheel welbevinden waardoor herstel aantoonbaar wordt bevorderd en ondervoeding kan worden voorkomen. Wij richten ons op gezonde, uitnodigende, gevarieerde, verrassende en smakelijke maaltijden afgestemd op de behoefte en smaak van de bewoner of patiënt  Dit levert meer op dan het kost!

    Onze integrale aanpak draagt bij aan:

    • een versnelde revalidatie,
    • voorkomen van ondervoeding,
    • beter herstel,
    • vermindering van medicatie,
    • verlaging van de zorgkosten,
    • duurzaamheid en
    • verminderen van voedselverspilling.”

    Tekst van SvhH site, lees hier meer over Smaak van het Huis

    Andere opdrachten voor een zorgorganisaties is bijvoorbeeld: Kwaliteit en zelforganisatie in zorg en Praatplaat over gezondheid van ouderen

    Mijn rollen

    • Illustrator
    • Infographic ontwerper

    Klant

    • Smaak van het Huis

    Kernwoorden

    • Illustratieve infographic
    • Tekeningen
    • Samenvattende tekening
    • Huisstijlkleuren
    • Communicatie
    • Cliënten
    • Medewerkers
    • Visueel
    • Waarde van eten
    • Eten en drinken
    • Cure en care
    • Beleving
    • Gastvrijheid
    • Zorgorganisatie
    • Versnelde revalidatie
    • Voorkomen van ondervoeding
    • Beter herstel
    • Vermindering van medicatie
    • Verlaging van de zorgkosten
    • Duurzaamheid
    • Verminderen van voedselverspilling
    • Eemland
    • Amersfoort
    • Baarn
    • Bunschoten-Spakenburg
    • Eemnes
    • Hoevelaken
    • Leusden
    • Nijkerk
    • Soest
    • Woudenberg
    • Woonzorgcentra
    • Verpleeghuizen
    • Revalidatiezorg
    • Nieuwe visie
    • Voedingsvisie
    Smaak van het huis website

    Delen

    PrintEmailLinkedInTwitter XWhatsAppFacebookPinterest
    Nieuwe voedingsvisie in een illustratieve infographic voor zorgorganisatie
    Nieuwe voedingsvisie in een illustratieve infographic voor zorgorganisatie Beweging 3.0
    Detail uit de visie over voeding; samen kijken naar wat wèl kan
    Visie over voeding in een illustratieve infographic
    Naast gezonde voeding bevat de visie ook een aspect over duurzame voeding; tegen verspilling van voedsel, lokaal gekweekt en zoveel mogelijk seizoensgroentes en -fruit gebruiken
    Visie over voeding in een illustratieve infographic
    Inclusiviteit in voeding door rekening te houden met culturele achtergrond van mensen
    Visie over voeding in een illustratieve infographic
    Door mensen (een deel) van het gerecht laten kiezen, zullen ze zij de maaltijd meer waarderen. Hierbij let de kok op het visueel aantrekkelijker maken van het eten, ook qua textuur en smaak.
    Illustratieve huisstijl en illustratief panorama
    Jubileum illustratie
    . . .

    Janna Kool

    06-16377058

    Postadres:
    Bonnefanten 97
    2907NA Capelle a/d IJssel

    Bezoekadres:
    Elektroweg 11-Z
    3051 NB Rotterdam

     

    Downloads

    Algemene Voorwaarden

    Gebruikslicentie

    Privacy Verklaring

    Contact










      Pagina’s

      • Home
      • Portfolio
      • Berichten
      • Over
      • Contact

      • Skype
      • LinkedIn
      • Twitter X
      • Instagram
      • Vimeo

      © Copyright 2024. All Rights Reserved.