Een wereld met grijze gebouwen en in gedachten een groene wereld

Combinatie: foto en illustratie

Beeld is ozo belangrijk in communicatie. Meer en meer passen bedrijven beeld toe, zowel online als offline. Gefilmd, geanimeerd, stilstaand, getekend, gefotografeerd beeld… Fotografe Iris Loonen en ik onderzoeken sinds kort de kracht van de combinatie foto en illustratie.

De eerste combinatie foto en illustratie van Iris en mij gaat over de toekomst van de wereld. En de gedachten over klimaatverandering en keuze die je maakt ten aanzien van het klimaat. Wel of niet met het vliegtuig op vakantie? Willen we een groene of grijze wereld in de toekomst?

 

Combinatie foto en illustratie; de kracht

Foto’s geven een groot gevoel van ‘echtheid’. Op de foto zit Iris ècht aan een tafel met een wereld bol. In illustratie kan juist alles. Fantasie en verbeelding krijgen veel mogelijkheden in illustraties en tekeningen. De combinatie foto en illustratie heeft beide; fantasie en echtheid.

Iris Loonen maakt geënsceneerde foto’s in opdracht en als stockfoto. Ze zet mensen en spullen in scène voor een foto. Zie haar stockfotografie portfolio op Plainpicture.

 

Vliegtuigen over de wereld en in gedachten een groene wereld
Welke gedachten over het klimaat heb ik? En welke keuzes maak ik?

Meer over klimaatverandering in Schiedam