Een zen panorama van Rotterdam Zuid

De vraag

Voor mijn uitingen wil ik graag een zen panorama van Rotterdam Zuid, kan dat? Van Rotterdam bestaan al veel panorama’s maar niet een van Zuid.

Zen.nl heeft verschillende afdelingen over het land verspreid. Op Rotterdam Zuid heeft Hanneke Dijkman een prachtige Zendo. Over zenmeditatie zegt ze:

“Zenmeditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van zenmeditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. In Zen.nl Rotterdam-Zuid geven wij zenmeditatie-training en meditatiecursus op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.”

Zen.nl/RotterdamZuid

Het resultaat

Een lange tekeningen; een zen panorama van Rotterdam Zuid. Het beeld bestaat uit:

 • een langwerpige illustratie
 • spiegelglad water; de rust
 • herkenbare gebouwen en kunstwerken van Rotterdam Zuid
 • een minimum aan kleur; zwart, wit en groen. NB: groen en wit zijn de kleuren van Rotterdam

Voor wie

Hanneke Dijkman, zenmeditatie docent en daarnaast coach op Zuid. Een zen panorama van Rotterdam Zuid is passend bij wat Hanneke doet op Rotterdam Zuid. Zelf zegt ze hierover:

“Rotterdam-Zuid: sinds 2004 woon ik er, sinds 2017 werk ik er. Ik groeide op in de buurt van Utrecht, kwam naar Rotterdam om er te studeren aan de Erasmus Universiteit, woonde en werkte zeven jaar in Afrika en kwam weer terug naar Rotterdam. Na aardig wat jaartjes boven de Maas, bracht de liefde me naar tuindorp Vreewijk. In 2017 startte ik er een meditatieschool en begon ik ook mijn coachklanten steeds meer op Zuid te ontvangen.

Nu ligt mijn focus hier op Zuid. Mijn praktijk vind je op Weipoort 31, net achter de Groene Hilledijk, tegenover ‘t Slag, bereikbaar met tram 25.”

newoptions.nl/rotterdam-zuid

In navolging op dit panorama, kwam er nog een jubileum illustratie; een panorama van Zuid voor stichting PCBO.

Mijn rol

 • Illustrator

Klant

 • Hanneke Dijkman

Kernwoorden

 • Panorama
 • Illustratie
 • Rotterdam Zuid
 • Zen op Zuid
 • Zenmeditiatie
 • Meditatiecursus
 • Balans
 • Rust