podcast volgens popcorn principe

Podcast: mijn ondernemerschap

Noëlla interviewde mij vorige week voor de Popcorn Principle Podcast:

“Ingewikkelde dingen helder verbeelden. Dat is wat Janna Kool doet als illustrator en waar ze blij van wordt, vertelt ze in de Popcorn Principle Podcast.

Inmiddels heeft ze als ondernemer en illustrator een eigen stijl ontwikkeld en wordt ze blij van projecten met een maatschappelijke context.

Janna was als kind al creatief en kreeg op de middelbare school de kans om een jaar lang een speciaal programma aan de kunstacademie in Utrecht te doen. Alleen miste ze de maatschappelijke relevantie en switchte van opleiding. Uiteindelijk belandde ze toch weer op de kunstacademie en deze keer in Twente. Ze studeerde er af en haar afstudeerproject hangt nu zelfs in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Na haar afstuderen is ze als kunstenaar en ondernemer gaan werken, met daarnaast verschillende banen om in haar onderhoud te voorzien. Nu werkt ze voor verschillende opdrachtgevers en dekt illustrator niet echt de lading, want ze maakt ook animaties en infographics. Alles om iets ingewikkelds helder te maken.

Luister naar het verhaal van Janna via

Linkedin post van Noëlla of direct op Spotify

En ontdek hoe het ondernemerschap van Janna is gegroeid. We horen graag als je hebt geluisterd 👍.”