Illustratieve cocreatie van Janna Kool en Kristina Fransbach

Samenwerken over de grens

Over de grens en binnen de perken. Zo werk ik al bijna 20 jaar samen met Kristina Fransbach. Zij is illustrator in Duitsland, net over de grens bij Enschede. Via Dropbox werken we aan bijvoorbeeld een totaalbeeld van het wimmelbild of zoekplaatje: eine Mischung aus Niederländisch und Deutsch.

Wimmelbild voor Landkreis Göppingen, Duitsland

Onlangs ontwierpen we een reuze tekening voor Landkreis Göppingen. Zij wilden in beeld welke jeugd- en jongerenverenigingen actief zijn in hun gebied om de waarde ervan in te zien. Een heleboel!

We werken samen aan het totaalbeeld van het wimmelbild of zoekplaatje via Dropbox. En delen de illustratie op qua plek en planning. Het leuke is dat je op elkaar tekeningen kunt reageren en bijvoorbeeld ergens een grapje verstopt of ontdekt.

Totaalbeeld van wimmelbild en zoekplaatje met jeugd en jongeren verenigingen in Landkreis Göppingen
Totaalbeeld van het wimmelbild of zoekplaatje met jeugd en jongeren verenigingen in Landkreis Göppingen

Panorama voor Mr. T’s bistro-bar, Nederland

Ook maakten we samen een panorama in opdracht voor een Nederlandse opdrachtgever. Nadat we gezamenlijk het logo ontwierpen, tekenden we op deze ‘dropbox-methode’ een panorama. Dit was voor Bistro-Bar Mr. T’s in Heemskerk. Tevens ontwierpen de site, visitekaartje en menukaarten.

Panorama golfterrein en bistro-bar Heemskerk met Tacky
Panorama golfterrein en bistro-bar Heemskerk met Tacky

Wimmelbild voor KiGa Portal, Oostenrijk

Een van de eerste opdrachtgevers was de KiGa Portal uit Oostenrijk. Zij zijn een portal voor kinderopvang organisaties en peuterspeelzalen in Duitsland, Oostenrijk en Italië. Ook hiervoor maakten we een totaalbeeld van het wimmelbild of zoekplaatje over een park in de lente. De winter en herfst waren eraan vooraf gegaan. De doelgroep voor deze tekeningen zijn kinderen.

Wimmelbild of zoekplaatje voor KiGa Portal
Wimmelbild of zoekplaatje voor KiGa Portal

Zie het werk van Kristina Fransbach op Fransbach.de

Andere projecten in samenwerking zijn: