Harde stem illustratie - serie van zes verkeerde stemmen - stemgebruik.nl van Anke Boereboom

Foute stemmen?

Hoe kun je je stem het beste gebruiken? Daar weet Anke Boereboom alles van. Ik tekende een aantal ‘verkeerde’ stemmen voor haar. Anke is erg blij…

Eerder ontwierp ik infographics en illustraties voor Stemgebruik.nl. Bijvoorbeeld om de symboliek van haar logo te verhelderen. En het angstsysteem, waar ze vaak mee werkt, in één oogopslag duidelijk te maken naar (potentiële) klanten.

Onlangs ontwierp ik zes manier van ‘foute’ stemmen voor haar.

Illustratie serie van zes verkeerd stemgebruik – stemgebruik.nl van Anke Boereboom – ontwerp Janna Kool

Anke schreef een mooie review op Linkedin:

“Ik schreef al eerder over samenwerking bij Good Place 2 Work. Het motto van GoodPlace2Work is niet voor niets het Afrikaanse spreekwoord: ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Helemaal waar, hoewel ik samen in sommige gevallen ook sneller vind. Ik ken mezelf en weet dat ik heel goed in uitstellen ben doordat ik last heb van belemmerende gedachten. Grappig he, dat je anderen zo goed kunt helpen om realistisch en helpend te denken en dat je jezelf dan dwars kunt zitten met niet-helpende gedachten. Practice what you preach… In ieder geval, zie hier het visuele resultaat van een brainstorm met Janna Kool en Liesbeth Goedbloed.

Ingewikkelde verhalen kan Janna Kool omzetten in beeld

De kracht van Janna is dat zij ingewikkelde verhalen kan omzetten in beeld. Het helpt om via beeld moeilijke materie beter te begrijpen. Ik heb al veel mooie voorbeelden daarvan gezien. Zo slaat zij graag een brug tussen wetenschappers en de doelgroep die zij willen bereiken. En in veranderprocessen helpt haar beeld om sneller alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Ze werkt dan ook graag voor gemeentelijke instanties en beleidsmedewerkers om bestuurlijk onderzoek inzichtelijk te maken, om een visie te visualiseren. Dat klinkt mooi en dat is het ook. Kijk vooral een keer op jannakool.nl, dan zie je dat ik niet overdrijf 😉.”

Meer zien en weten over het beter gebruiken van je stem en methodes om angstgedachten te lijf te gaan? Anke Boereboom laat de mogelijkheden zien op stemgebruik.nl